nak coraz więcej amatorów zyskuje sobie również kuchnia wegańska. Jeżeli chodzi o przepisy wegańskie, może być już nieco trudniej, gdyż kuchnia ta nie powinna zawierać żadnych produktów odzwierzęcych. Zazwyczaj dietę wegańską utrzymują osoby, które stosują się do tej diety z powodu swoich przekonań dotyczących ekologii i traktowania zwierząt.
Szybko można przygotować coś naprawdę smacznego
Osoby, które decydują się na weganizm, czy wegetarianizm, boją się, że nie będą w stanie zaspokoić swoich potrzeb żywieniowych. Strach ten jest jednak zupełnie nieuzasadniony. Kuchnia wegańska, czy przepisy wegetariańskie są pełne różnorodności i składników odżywczych. Co więcej, wiele z nich nie wymaga umiejętności kulinarnych. Szybko można przygotować coś naprawdę smacznego i oczywiście zdrowego. Przepisy wegańskie i wegetariańskie łączą w sobie bogactwo smaków i składników, których organizm potrzebuje.
Wystarczy połączyć je z odrobiną cebulki
Szpinak i suszone pomidory to połączenie, które uwielbia kuchnia wegańska. Jest ono nie tylko szalenie zdrowe, ale też i smaczne. Samo przygotowanie potraw nie trwa przy tym długo. Przepisy wegańskie często wykorzystują suszone pomidory jako składnik sosów. Wystarczy połączyć je z odrobiną cebulki, czosnku i kilkoma garściami świeżego szpinaku. Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek do makaronu, oczywiście w stu procentach roślinnego. Przepisy wegetariańskie łączą je natomiast z tradycyjnym makaronem.